Kosiak Lowe 2021

Po lani odpovedanem dogodku (na račun negotovosti glede korone in vremena), smo letos še z večjim veseljem potrdili udeležbo na gorskem duatlonu Kosiak Lowe. Kljub zamenjavi organizatorja in potrebnim ukrepom za zajezitev širjenja okužb, je bila tekma izpeljana odlično.  Vremenske razmere so šle na roko, dobro vzdušje in nasmejana razširjena ekipa pod vodstvom Ljubljanske fakultete za šport, pa so poskrbeli za še en nepozaben dogodek.

Za povabilo se zahvaljujemo Univerzi v Celovcu ter Ljubljanski fakulteti za šport. Se vidimo prihodnje leto!

Božiček za en dan 2019

Ponovno smo združili moči in se pridružili neprofitnemu projektu “Božiček za en dan”. Za 5 izbrancev smo pripravili praznične škatle z darili, v vsako pa priložili še pliškota za presenečenje in veselje obdarovancev ter dodali še lepa in pozorna Božičkova pisma. Prepričani smo, da bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

http://new.bozicekzaendan.si/

 

 

Kosiak Lowe duatlon 2019

Eden od vrhuncev letošnje tekmovalne sezone, ki se počasi bliža h koncu, je bil za člane RCI sport ekipe tudi letos vzpon na Kosiak (Ovčji vrh). Tja nas vsako leto na pobudo Univerze v Celovcu povabi Ljubljanska fakulteta za šport. Vzpon izstopa po težavnosti – na slabih 15 km dolgi trasi je treba s kolesom in peš premagati 1560 višinskih metrov, zaradi česar je rezerviran le za najbolj pripravljene.

Kot vsako leto smo že nekaj dni pred tekmo budno spremljali vremensko napoved, ki se je izkazala za pravilno. Naš nastop je pospremilo sončno vreme, ki je spust z vrha nagradilo s sanjskimi razgledi na idiličen karavanški greben.

Uradna stran organizatorja: https://www.aau.at/usi/kosiak/

Triatlon jeklenih 2019

Preteklo soboto smo se podili po bohinjskem, kjer je potekal že 33. Triatlon jeklenih. Med tekmovalci sta bila tudi tokrat naša fanta, ki sta potrdila dobro formo in z lepim časom prečkala cilj. V letošnjem letu je organizator podaljšal traso teka za dodatna dva kilometra, zaključni del prireditve pa prestavil na biatlonski center na Pokljuki. Jekleno preizkušnjo je tako sestavljalo 8 km veslanja po Bohinjskem jezeru, 16 km kolesarjenja do Pokljuke in še 10 km gorskega teka do Vodnikovega doma. Kljub spremenljivi napovedi je vreme zdržalo in veseli smo, da smo bili ponovno del te lepe zgodbe. Vse pohvale organizatorju za izvedbo tekme v idiličnem okolju znotraj Triglavskega narodnega parka, Matiju in Janu pa želimo tudi v prihodnje obilo dobrih rezultatov! 

DM tek 2019

S skupnimi močmi nam je uspelo – tudi v letošnjem letu so naše tekačice v pravem spomladanskem soncu uspešno premagale 5-km razdaljo DM teka v Ljubljanskem Tivoliju, kjer smo v ekipi RCI pozdravili nekaj novih obrazov. Treningi, ki jih je letos oklestilo spomladansko deževje, so kljub vsemu dosegli svoj namen; kondicije in dobre volje je bilo na pretek, motivacija pa je bila ob bučni vzpodbudi navijačev že praktično samoumevna. Ob zasluženi malici so se kljub utrujenosti že kovali načrti za nadaljnjo tekmovalno sezono in DM tek 2020.

Čestitke za uspešen nastop in nadaljujemo v soboto na Afroditinem teku v Rogaški Slatini!

Božički za en dan 2018

Zaključuje se še eno leto in to je čas za lepe besede, za dobra dejanja, tudi obdarovanja. Božični čas je priložnost za srečanja in objeme tistih, ki so nam blizu. Je čas, da se ozremo okoli sebe, pomislimo na tiste, ki jih ne srečujemo vsak dan v službi, na ulici, v šoli, v trgovini ali v dvigalu našega nebotičnika. Na mlade in starejše, na bolne, morda osamljene.

Sodelavci RCI d.o.o. smo se ponovno priključili akciji BOŽIČEK ZA EN DAN, s katero že vrsto let prostovoljci obdarujejo socialno šibkejše oziroma pomoči potrebne. Ustvarili smo 6 “škatel presenečenja” ter v njih skrbno zložili darila za otroke in starejše obdarovance. Naši najmlajši so priložili risbice in voščilnice. Želimo in upamo, da smo z izbranimi izdelki vsaj malo ogreli srca skromnih posameznikov, ki bodo darila prejeli v naslednjih dneh.

Zadovoljni smo in ponosni na dobra dejanja in upamo, da bo v prihodnje pomoči potrebnih čedalje manj.

Kosiak Lowe duatlon 2018

Tudi v letu 2018 smo se odzvali na povabilo fakultete za šport – Univerze v Ljubljani in sodelovali na vzponu na Kozjak, 2024m visok vrh v Karavankah. Tokratna slovenska ekipa je štela kar 20 nastopajočih, vse pa nas je družila dobra volja po premaganih 1160 višinskih metrih kolesa in 400 višinskih metrih teka. Vse pohvale Luki Tavčarju, ki se je letos zavihtel na skupno tretje mesto in vsem sodelujočim za premagan izziv.